Borghamn Strand - | Festplatsen.se - lokaler för bröllop, event och fest

Borghamn Strand

Historiska Borghamn Strand är magiskt för bröllop och fest med lokalt kött, fisk och vegetariskt. Naturskönt belägen vid Omberg och Vättern mellan Stockholm och Göteborg. Perfekt för släkt och vänner att fira, umgås och sova över tillsammans.

Öppet till 01:00

Byggnads- och kulturminnesmärkta Borghamn Strand ligger naturskönt vid Omberg och Vättern med en egen hamn, strategiskt placerad mellan Göteborg och Stockholm. Det är en magisk plats för kalas och bröllop i en historisk miljö. Vi erbjuder välkomponerade menyer och bufféer med lokalproducerade och ekologiska råvaror såsom fisk från Vättern-, vilt kött samt veganska- och vegetariska rätter, härliga bakverk och raw-kreationer. 84 bäddar är fördelade på 29 unika rum. Vi har två större salar för 95 personer och ett mindre rum för 12 personer. Här finns även tält- och ställplatser.

Kapacitet

Restaurangen är fördelad i två salar som bägge rymmer ca 60 personer och de ligger i anslutning till baren.

Här finns även två större konferens/festsalar för 120 personer i biosittning och 95 personer för bröllopsdukning. Blå salen ligger precis vid vattnet och har ett underbart ljus. Bortre salen ryms ca 60 personer och till dessa båda kan ni ta med egen alkohol. Det finns även ett mindre grupprum för 12 personer.

84 bäddar är fördelade på 29 unika hotellrum, fräscha vandrarhemsrum samt småstugor.

Öppettider

Anläggningen är öppen mellan första april och sista oktober och håller öppet från klockan 8:30- 01:00

Mat

Vi erbjuder kulinariska upplevelser med välsmakande och välkomponerade menyer och bufféer till både små och stora sällskap. Vi serverar fisk från Vättern-, vilt kött såsom hjort och vildsvin samt veganska- och vegetariska rätter utifrån egna recept. Vi strävar efter att använda lokalproducerade och ekologiska råvaror så långt det går. Missa inte vår berömda Borghamnsvåffla med sik från Vättern och egen ramslökspesto eller våra härliga bakverk och raw-kreationer. Vi serverar även Fors Öl som är ett lokalbryggt öl från Motala med flera olika intressanta smakupplevelser. Kaffet är ekologisk och rostat i Gårdsrosteriet i Jönköping. Här rostas kaffet i liten skala, på omsorgsfullt utvalda bönor. Att skapa en hållbar verksamhet är viktigt för oss, både när det gäller maten, boendet och omgivningen.

Dryck

Vi serverar alkoholfria och alkoholhaltiga drycker av alla sorter och anpassar dryckespaketen efter menyval.

Ni kan ta med egen dryck till de Blå och Bortre festsalarna som ligger i en annan byggnad än restaurangen som har serveringstillstånd.

Underhållning

I Blå salen finns plats för en mindre scen för en DJ eller ett mindre band. Många väljer att gifta sig vid vid hamnen, i fruktträdgården, vid ruinen, eller udden och ta brudskålen ute. Vi har även ett partytält som man kan hyra. Bröllopsmiddagen brukar intagas i den Blå Salen. Vigselförättare fixar brudparet oftast själva. Vi hjälper gärna till som bröllops- och festkoordinator. Området är även perfekt för grupplekar, tävling och teambuilding. Ni kan även hyra vår vedeldade badtunna och bastu, en bit bort finns Zipline och Syllerstorpet med motoraktiviteter, perfekt för svensexa, teambuilding och företagsevent.

Utrustning

Den Blå salen fungerar både som fest- och konferenslokal, ligger precis vid vattnet och har ett fantastiskt ljus. Möblering görs i samråd med restaurangchefen. Projektor med duk finns i de två stora salarna och en stor 55 tums TV-skärm att koppla projektorn till i det lilla grupprummet. Komplett ljudanläggning och mikrofoner för DJ och musikuppträdande finns.

Adress

Borghamnsvägen 1
592 93  BORGHAMN

Passar för

Privat fest, Födelsedagsmiddag, Bröllop, Mingel, Företagsarrangemang, Konferens dagtid, Övrigt

Typ av lokal

Festvåning, Restaurang, Museum, Annorlunda plats

Stänger kl 01:00

Du kan inte ta med egen mat.

Du kan ta med egen dryck.


Kontakta festlokaler

Använd vårt verktyg för att kontakta flera aktörer. Låt dem sedan återkomma till dig så du kan jämföra deras erbjudanden.
1. Klicka på knappen "Lägg i kontaktlistan" på de aktörer du vill kontakta för att lägga i kontaktlistan.
2. Fyll i önskade datum, ditt namn och e-postadress.
3. Skriv ett meddelande med dina önskemål.
4. Tryck på 'Skicka'!
5. Vänta på svar.

Steg 1: Samla de du vill kontakta