Bergendal - | Festplatsen.se - lokaler för bröllop, event och fest

Bergendal

Drömmer ni om bröllop? Eller närmar sig födelsedagen? Bergendal rymmer alla möjligheter till fantastisk fest! Med mer än 40 års erfarenhet av att arrangera evenemang, vet vi hur man skräddarsyr såväl små som stora festligheter. Vi vet också hur mycket behov och önskemål kan variera.

30-300 personer Öppet till 01:00

Här finns såväl park som brygga, bar med panoramavy över Edsviken och flera festmatsalar i olika storlekar och miljöer att välja mellan. Från mer modernt till genuin herrgårdsmiljö. All mat tillagar vi i vårt eget kök. Efter festen kan ni krypa ner i sköna sängar och vakna upp i ljusa rum, med utsikt över vattnet eller parken.
Med miljömärkning, fyra stjärnor enligt Visita, säkerhetsklassning enligt Safe Hotels, bemanning dygnet runt, room service, matsalar och bar med utsikt – är det ett lika klokt som tryggt och bekvämt val att välja Bergendal. Fri parkering, internetuppkoppling samt inträde till relaxavdelning och gym ingår alltid.

Kapacitet

I herrgården kan man vara 30 - 70. Uppe på Falkberget är spannet 75 - 200.
FALKBERGET
Kapacitet (minsta antal): 75 vuxna
Kapacitet (maxantal): 200
Lokalhyra 16.00 – 01.00: 20 000kr ink. moms*
Abonnera(lokalhyra) krävs vid privata fester samt om företagstillställningar önskar ha underhållning och/eller exklusivitet.

På Falkberget hittar du Bergendals mer samtida delar och vår stora matsal i modern stil, som ligger i direkt anslutning till bar och utomhusterrass. Här uppe på berget bjuds vi lika mycket på närhet till naturen som enastående panoramavy över Edsviken – det är lätt att förstå varför platsen fått namnet Falkberget.
Till vardags serverar vi alla våra ordinarie måltider (frukost, lunchbuffé och middag) här.
Matsalen är uppdelad i fyra delar: Stora Havsutsikten, Lilla Havsutsikten, Parkutsikten och Insikten.

HERRGÅRDEN
Kapacitet (minsta antal): 30 vuxna
Kapacitet (maxantal): 70
Lokalhyra 16.00 – 01.00: 15 000kr ink. moms*
* Abonnera(lokalhyra) krävs vid privata fester samt om företagstillställningar önskar ha underhållning och/eller exklusivitet.

Ett möte på Bergendal är ett möte i tid och rum, här har vikingar mötts och torpare brutit mark. Och det var här som godsägare Liljenroth i början av 1900-talet valde att bygga sig en vacker herrgård med flygelbyggnader åt sig och sin familj. Som gäst på Bergendal har du möjlighet att välja att vistas i Liljenroths genuina herrgårdsmiljö.

I herrgårdsbyggnadens matsal kan du slå dig ner och njuta god mat i anrik miljö – inspirerad av jugend, nationalromantik och svensk 1700-talsarkitektur. Matsalen har plats för 70 gäster och bjuder härlig utsikt över både parken och allén, som når ända ner till Edsviken och vår egen brygga.

Öppettider

I lokalhyran gäller 16 - 01 men möjlighet att förlänga öppettiden till 03. Debitering för varje påbörjad timma. Vid bokning av vigselpaket så utökas lokalhyran till 13 - 01.

Mat

Energin utifrån är det som ska ge ny energi inifrån. Som klimatpositiv anläggning med fokus på människa och miljö är det minst lika viktigt för oss att du känner dig trygg med vad du får på tallriken som att du trivs i miljöerna du vistas i. Därför är vi måna om att servera vällagad mat.

Med passion för och kunskap om vad som är goda råvaror, lagar våra kockar all mat från grunden i vårt eget kök. De utgår gärna från säsongens råvaror och maten är till stor del ekologiskt anpassad. Till fest erbjuder vi 3-rätters middag eller buffé. Utöka gärna med tilltugg till drinken och/eller vickning på kvällen.

Dryck

Till god mat hör god dryck. På Bergendal ger vi dig därför möjlighet att välja ur ett genomtänkt sortiment av drycker, hämtade från hela världen. För att hitta de viner och andra drycker som passar våra svenska smaker och maten vi serverar, har vi ett nära samarbete med olika sommelierer. Vi lägger precis som i maten vi lagar här på Bergendal stor energi på ett ekologiskt sortiment gällande även drycken.

Om du vill så hjälper vi gärna till med att sätta samman ett passande dryckespaket, specifikt utifrån dina egna önskemål. Eller så botaniserar och väljer du själv ur dryckeslistorna. Självklart finns ett flertal ekologiska alternativ. Vi kan också erbjuda flera ”färdiga” dryckespaket. I juletid finns dessutom ett dryckespaket som passar maten på julbordet.

Underhållning

Vi har goda möjligheter att skapa den perfekta festen, skräddarsytt efter våra gästers önskemål. Om gästerna vill köra egna spellistor så har vi högtalare att hyra ut.

För de som önskar lite mer har vi ett väl upparbetat samarbete med leverantörer som har DJs, magiker, trubadurer och live band i sin portfolio. Varför inte värma upp gästerna med ett musikquiz?

Utrustning

Finns att hyra projektor, skärm och mikrofoner.

Adress

Landsnoravägen 110
192 55  SOLLENTUNA

Passar för

Privat fest, Födelsedagsmiddag, Bröllop, Mingel, Företagsarrangemang, Konferens dagtid

Typ av lokal

Herrgård / Slott, Festvåning, Skärgårdsmiljö

Vad ingår?
Festpaket
EN PÄRLA
När du väljer en pärla väljer du vårt standardpaket, ett genomtänkt paket med alla förutsättningar för en bra fest. Ett paket som bygger på en pärla innehåller:
Säsongsbetonad trerätts festmeny
Kaffe & te
Komplett vacker dukning
Blomsterdekorationer med säsongens blommor
Pris 795 kronor per person (inklusive moms)

TVÅ PÄRLOR
Väljer du två pärlor får du ett paket som naturligtvis innehåller allt du behöver för en bra fest – och lite till! Ett paket som bygger på två pärlor innehåller:
Tilltugg till drink/Vickning
Säsongsbetonad trerätts festmeny
Kaffe & te
Komplett vacker dukning
Blomsterdekorationer med säsongens blommor
Pris 895 kronor per person (inklusive moms)

TRE PÄRLOR
Du som vill kosta på lite mer och höja nivån ytterligare ett snäpp väljer tre pärlor– och ökar känslan av lyx. Ett paket som bygger på tre pärlor innehåller:
Tilltugg till drink
Säsongsbetonad trerätts festmeny
Kaffe & te
Komplett vacker dukning
Blomsterdekorationer med säsongens blommor
Vickning
Pris 995 kronor per person (inklusive moms)

DRYCKESPAKET:

EN PÄRLA
Mousserande vin till fördrink, ett glas med påfyllning
Et glas vin till förrätten
Ett glas vin till varmrätten med påfyllning
Paketet innehåller ekologiska viner
Pris: 530 kr per person (inklusive moms)

TVÅ PÄRLOR
Mousserande vin till fördrink, ett glas med påfyllning
Et glas vin till förrätten
Ett glas vin till varmrätten med påfyllning
Ett glas vin till desserten
En avec á 4 cl till kaffet.
Paketet innehåller ekologiska viner
Pris: 365 kr per person (inklusive moms)

TRE PÄRLOR
Ett glas champagne med påfyllning till fördrink
Et glas vin till förrätten
Ett glas vin till varmrätten med påfyllning
Ett glas vin till desserten
En avec á 4 cl till kaffet.
Paketet innehåller ekologiska viner
Pris: 680 kr per person (inklusive moms)

Vad ingår?
Bröllopspaket
VIGSEL PÅ BERGENDAL
Bergendal har fantastiska omgivningar och vi delar gärna med oss av våra vackra miljöer till er vigsel. Kyrklig? Borgerlig? Här finns alla möjligheter. Bokar vigsel gör ni dock själva.
Vi erbjuder olika vigselpaket för de om vill viga sig på Bergendal. På Falkberget finns möjlighet till vigsel i tält på gräsmattan till vänster om terrassen samt på terrassens trädäck. Vi erbjuder också lokalen Love på Falkberget för de som önskar en inomhusvigsel hos oss.
Intill herrgården finns möjlighet till vigsel i tält i parken framför herrgården ner mot vattnet. För de mindre sällskapen finns även möjligheten att vig sig vid vår brygga. Vi erbjuder också lokalen Almqvist i herrgården för de som önskar en inomhusvigsel hos oss.
Ni kan också välja att viga er i någon av de vackra kyrkor vi har i vårt närområde.
Några exempel på närliggande kyrkor är den kvadratiska Edsbergskyrkan i rött trä, intima Sätraängs kyrka som invigdes 1984, den lite mer strama S:t Eriks kyrka från 1930-talet, Pingstkyrkan och Turebergskyrkan med sin inredning i återvunna material som invigdes så sent som 2010. Nära ligger också traditionella Danderyds kyrka, med anor från 1400-talet, och den ännu äldre Sollentuna kyrka, vars äldsta delar är från 1100-talet.

Vigselpaket en pärla
Tält ”Regula” 8 x 9 meter, helvitt för max. 70 personer I priset ingår svarta stolar till hela sällskapet, el samt tllgång till tältet från kl. 13:00-16:00 den aktuella dagen Exkl. dekorationer
Pris: 18 563 kr

Vigselpaket två pärlor
Tält ”Reglua” 8 x 9 meter, helvitt för max. 98 personer I priset ingår svarta stolar till hela sällskapet, el samt tllgång till tältet från kl. 13:00-16:00 den aktuella dagen Exkl. dekorationer
Pris: 19 263 kr

Vigselpaket tre pärlor
Tält ”Reglua” 8 x 12 meter, helvitt för max. 140 personer I priset ingår svarta stolar till hela sällskapet, el samt tllgång till tältet från kl. 13:00-16:00 den aktuella dagen Exkl. dekorationer
Pris: 21 500 kr

Utomhusvigsel
Tillgång till terrassen från kl. 13:00 den aktuella dagen. Terrassen är då omöblerad och stolar ordnas för 25 kr styck. I paketet ingår även lokalen Love för max. 100 personer i parkettsittning vid eventuellt dåligt väder. Exkl. dekorationer.
Pris: 16 500 kr Exklusive stolar.

Inomhusvigsel
Lokalen Love för max. 100 personer i parkettsittning I priset ingår stolar samt tillgång till lokalen 13:00-16:00 Exkl. dekorationer
Pris: 13 500 kr

Antal personer 30 - 300

Stänger kl 01:00

Du kan inte ta med egen mat.

Du kan inte ta med egen dryck.


Kontakta festlokaler

Använd vårt verktyg för att kontakta flera aktörer. Låt dem sedan återkomma till dig så du kan jämföra deras erbjudanden.
1. Klicka på knappen "Lägg i kontaktlistan" på de aktörer du vill kontakta för att lägga i kontaktlistan.
2. Fyll i önskade datum, ditt namn och e-postadress.
3. Skriv ett meddelande med dina önskemål.
4. Tryck på 'Skicka'!
5. Vänta på svar.

Steg 1: Samla de du vill kontakta